Conveni Ajuntament de Castelldefels i UOC per transferència de coneixement

L’Oficina Local de Transferència de la Tecnologia de Castelldefels i l’Oficina de Suport a la Recerca i Transferència de Coneixement de la UOC treballaran de forma conjunta per al foment del desenvolupament econòmic a través de l’apropament de solucions tecnològiques i innovadores a les empreses i a les persones emprenedores.

L’Ajuntament de Castelldefels, a través del seu Departament de Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació, ha estat assentant les bases durant el 2019 per a una futura col·laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya, en matèria del foment de la transferència del coneixement i de la tecnologia al territori.

Aquesta col·laboració, que es tradueix en la signatura d’un conveni de col·laboració, es liderarà des de l’Oficina Local de Transferència de la Tecnologia de Castelldefels en el marc del projecte On Innovem i es preveu la realització d’accions conjuntes amb l’Oficina de Suport a la Recerca i Transferència de Coneixement de la Universitat Oberta de Catalunya vinculades al foment de la innovació en el teixit empresarial i transferència del coneixement i de la tecnologia.

Totes dues institucions posen al servei d’aquesta col·laboració allò que millor saben fer, la producció d’innovació i tecnologia propera al mercat, per part de la UOC a través del seu departament de transferència del coneixement, i l’apropament del resultat d’aquesta tecnologia al teixit productiu local per part de l’ajuntament de Castelldefels, a través del seu departament de promoció econòmica, fent ús de metodologies contrastades i ja utilitzades en d’altres projectes de consolidació empresarial.

Fruït d’aquest conveni, que es perllongarà durant els propers 4 anys, es constituirà una Comissió de Seguiment per a la definició, organització i seguiment de totes les activitats que es portin a terme en el marc d’aquesta col·laboració.

Una de les primeres activitats que es portarà a terme de forma conjunta és l’exposició de les restes trobades a la Cova del Rinoceront de Castelldefels.

Molt centrada en la reproducció de l’entorn en el que vivien aquestes espècies fa 160.000 anys, aquesta exposició es complementarà amb tecnologies de realitat augmentada i realitat virtual perquè tal que els visitants experimentin un experiència el més interactiva possible.

En el marc d’aquest conveni, també es col·laborarà amb tots aquells grups de recerca i spin-off de la universitat per tal d’identificar tots aquells productes i/o serveis propers a mercat que cerquen el teixit empresarial del territori per a la implementació dels seus projectes.