Els propers dies 2, 3 i 4 d’abril de 2019, Castelldefels acull per segon any consecutiu les Jornades ON, organitzades amb el finançament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Castelldefels. Són tres dies intensos destinats a vincular el teixit econòmic del municipi i del Baix Llobregat amb la recerca, la investigació, i la innovació que es desenvolupa al Campus de la Universitat Politècnica de Catalunya del Baix Llobregat i al Parc Mediterrani de la Tecnologia.

Aquesta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Castelldefels i amb el suport d’un grup impulsor format pel Parc Mediterrani de la Tecnologia del Baix Llobregat, la Universitat Oberta de Catalunya, AEBALL, Innobaix i el Clúster Foodservice, pretén ser el punt de trobada entre empreses de la zona del Delta del Llobregat i projectes i noves tecnologies innovadores amb capacitat d’aportar solucions a reptes de tres sectors econòmics estratègics del territori: el turisme, els drons, i l’alimentació.

La primera de les jornades, que té lloc el dia 2 d’abril a l’espai Margarida Xirgu de la Biblioteca Ramón Fernández Jurado de Castelldefels, es destina al sector del turisme, especialment al turisme vinculat al món de l’economia col·laborativa. En aquesta jornada hi participaran ponents experts que situaran els reptes als quals s’enfronta el sector actualment i una taula rodona on hi participaran empreses del territori que intenten aportar respostes i solucions a aquestes inquietuds.

La segona jornada, que es celebra el dia 3 d’abril al mateix espai, es dedica al sector dels drons, la seva regulació i les aplicacions actuals i de futur que tenen aquestes aeronaus. Es celebra una conferència a càrrec de Smart Catalonia Drons i hi participen empreses referents que actualment treballen en el sector i que estan desenvolupant projectes que ben aviat es materialitzaran i es llançaran al mercat. D’altra banda, en aquesta sessió també es posen en valor tots els recursos formatius i d’infraestructures dels que el Baix Llobregat disposa al Parc Mediterrani de la Tecnologia.

El tercer i últim dia, el dia 4 d’abril, es celebra l’Innovation Day de l’alimentació, on es pretén visibilitzar l’impacte de les últimes tendències tecnològiques i innovadores a la indústria alimentaria així com analitzar els nous reptes del sector a través d’una dinàmica de co-identificació i co-creació amb la implicació de tots els participants i assistents. Per a aquesta activitat, es compta amb la participació de Beatriz Romanos, persona referent en el sector i fundadora de TechFood Magazine, que assentarà les bases sobre les quals es treballarà en el transcurs de la dinàmica participativa.

En el marc d’aquestes jornades es presentarà també la Plataforma On Innovem i l’Oficina Local de Transferència de la Tecnologia de Castelldefels, una plataforma tecnològica que posa a disposició de les empreses i els agents d’innovació del territori que tenen interès en formar part d’una xarxa de creixement i col·laboració professional.

Com a novetat del 2019, les empreses que ho vulguin podran disposar d’un espai físic enformat fira que els permetrà exposar i presentar els productes i/o serveis que comercialitzen en el camp de l’alimentació i també dels drons.