L’Ajuntament de Castelldefels, en col·laboració amb el Parc Mediterrani de la Tecnologia-UPC, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i diverses organitzacions empresarials, ha impulsat aquesta setmana les “Jornades On”, un espai per a la innovació i aprofitament de la tecnologia

 

 

 El dies 12, 13 i 14 de juny, el Castell de Castelldefels ha acollit les Jornades On, un espai de referència per visibilitzar les darreres tendències en innovació i tecnologia per als sectors empresarials del turisme, l’esport i el serveis alimentaris. Les digerents jornades ha comptat amb les intervencions de l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), la regidora de Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació, Eva López (PSC), la regidora de Turisme i Comerç, Ana Quesada (Movem), el regidor d’Esports, Nico Cerpa (PSC), el regidor de Salut i Consum, Àlex Company (CSPOT), i el delegat del rector al campus de la UPC a Castelldefels, José Manuel Yúfera.

L’objectiu de les jornades ha estat compartir, amb les empreses assistents, les darreres tendències en innovació i utilització de les TIC en els sectors del turisme, l’esport i els serveis d’alimentació.

L’assistència a les Jornades On era ideal per a aquelles empreses que desenvolupen la seva activitat al voltant d’aquests tres sectors i mantenen interessos estratègics amb la tecnologia, la innovació i el networking empresarial

 

L’Ajuntament de Castelldefels presenta la plataforma ON INNOVEM

En el marc de les jornades, l’Ajuntament de Castelldefels ha presentat la plataforma ON INNOVEM, una plataforma destinada a facilitar la transferència tecnològicaL’activitat, impulsada per l’Ajuntament de Castelldefels i un grup impulsor conformat per: la UPC (Campus Baix Llobregat), la UOC, AEBALL (Associació d’empresaris de l’Hospitalet i el Baix Llobregat), Innobaix (Agència d’Innovació del Baix Llobregat), INDESCAT (Clúster català de l’Esport) i el Clúster Foodservice, ha estat un espai adreçat a les empreses vinculades al sector del turisme (dia 12), a la pràctica esportiva (dia 13) i a les implicades amb els serveis alimentaris (dia 14) que comparteixen el fet de conèixer les darreres tendències en innovació i tecnologia per aplicar-les a les seves respectives estratègies empresarials.

 

Experiències d’èxit i propostes adaptades al món local

Conferències, panells, presentacions i taules rodones han conformat una programació que ha dissenyat informació de caràcter estratègic com:

  • L’aplicació de les TIC per millorar l’experiència turística o la sostenibilitat com a element innovador en l’activitat turística.
  • Reptes de la indústria esportiva i aplicació de les TIC a l’esport.
  • Tendències imprescindibles en la restauració del futur, casos d’èxit en la restauració de col·lectivitats i restauració comercial, tècniques per allargar la vida útil dels aliments.

Cada dia hi ha hagut un espai destinat a donar visibilitat a les iniciatives més locals portades a terme per grups d’investigació de la UPC o d’empreses locals, que irrompen en les pràctiques i estratègies empresarials dels tres mencionats sectors d’activitat (On Km0).

Les Jornades ON han volgut ser un espai de referència per a la transferència tecnològica i el networking empresarial.

+ INFO: www.jornadeson.com